Известие

Collapse
No announcement yet.

Sprint - подмяна на двигатели!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Sprint - подмяна на двигатели!

Здравейте колеги.
    Обръщам се към вас за съвет как ви се струва идеята да се сложи двигател от 33, 1.7, 16v-137hp на Спринт?!?! Преди два месеца изведнъж загуби компресия и започна да работи на три (два) цилидъра (не мога да определя с точност, все още ми липсват някои познания)..... от тогава съм я спрял от движение и седи пред нас, та ми се къса сърцето като я гледам. Цялата ходова част е за смяна мисля да взема части от 33-ка както и скоростите тъй като синхронизаторите са заминали и от тук дойде идеята за двигателя на 1.7, 16v!Според информацията която събрах двигателя би трябвало да влезне точно на коша! Вече месец и малко търся специално такъв, но без успех...... бихте ли дали някоя идея....???
    1986 Alfa Romeo Sprint ex.
    1993 Fiat Croma 2.5 TDI ex.
    1999 Citroen Saxo 1.0
    Never Give Up! Just keep walking... ®

По принцип става(виж MrX),но дали си струва.1,7 16v който задължително трябва да вземеш сис скоростите,кабеляци,електроника и др. май ще ти излезе малко скъпо.

Пусни някоя снимка на твоя Спринт
    Много ми е на сърце тази кола

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Първоначално публикувано от MogaTa Покажи съобщение
      Здравейте колеги.
      Обръщам се към вас за съвет как ви се струва идеята да се сложи двигател от 33, 1.7, 16v-137hp на Спринт?!?! Преди два месеца изведнъж загуби компресия и започна да работи на три (два) цилидъра (не мога да определя с точност, все още ми липсват някои познания)..... от тогава съм я спрял от движение и седи пред нас, та ми се къса сърцето като я гледам. Цялата ходова част е за смяна мисля да взема части от 33-ка както и скоростите тъй като синхронизаторите са заминали и от тук дойде идеята за двигателя на 1.7, 16v!Според информацията която събрах двигателя би трябвало да влезне точно на коша! Вече месец и малко търся специално такъв, но без успех...... бихте ли дали някоя идея....???
      Ще ти покажа само една снимка, пък ти си прави изводи!

Comment

Поздравления, наистина ми напълни окото
        sigpic Alfasud/156 1.8ex
        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

лесно е,почти всичко е еднакво с малко промени става

само да имаш елементарни познания и желание
          145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

Лесно,ама другия път!!! Не ги слушай тия двамата с спринтовете,те са болни!!! Карай си я така и не си вкарвай главоболия!!
            RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
            0899832271 Сашо

Comment

MrX, значи не е невъзможно?! Проблемът е че доста време търся такъв двигател и нищо не излиза..... А пък то лесно така или иначе няма ето и няколко снимки... има адски много работа по нея, за да стане качествено, но в крайна сметка за хубавите неща трябва време, аз не бързам :P
              Attached Files
              1999 Citroen Saxo 1.0

Comment

Зависи дали си достатъчно болен както каза Лисан, аз не съжалявам, че го направих, даже отново бих.

Comment

има дълга история и сантиментална стойност, отраснал съм с тези коли покрай баща ми, такаче може да се каже че почти съм се разболял и аз
                  1999 Citroen Saxo 1.0

Comment

Имам предложение.....
                    Купуваш си една 33ка 16ка и цялата предница си присаждаш и си капитан на кораба,аз продавам такава с перфектен двигател и правени скорости,но с зле откъм ламарини.Перфектната комбинация за теб.
                    Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
                    Alfa Romeo 33

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
                      Зависи дали си достатъчно болен както каза Лисан, аз не съжалявам, че го направих, даже отново бих.
                      Е толкова често ли се налага да се сменя двигател, питам за да знам. Решил съм да си взема по стара Алфаистинска
                      sigpic
                      SCUDERIA ITALIA
                      BMW 5-er
                      BMW 7-er
                      Fiat GP

Comment

Първоначално публикувано от fnt Покажи съобщение
                        Е толкова често ли се налага да се сменя двигател, питам за да знам. Решил съм да си взема по стара Алфаистинска
                        Въпреки опита ти за ирония, ще ти отговоря, не, не се налага толкова често, за втори спринт говорех, че пак бих го направил!

Comment

vikoalfa видях и обявата дето си пуснал..... може да обсъдим предложението ти
                          1999 Citroen Saxo 1.0

Comment

няма невазможни неща.Аз за 10 дни прехвърлих на мойта 1.7-ца двигател,ходова част,ел инсталация и др. карантии от 1.3 IE .Важното е силно желание и здрави нерви!
                            вече без Алфа,но да видим до кога!

Comment

Working...
                            X